Het Verwijderen van Permanente Make-up en Tatoeages: Een Diepgaande Blik op de Procedure
In een wereld waarin zelfexpressie een steeds prominentere rol speelt, is het niet verwonderlijk dat mensen zich wenden tot permanente make-up en tatoeages als een middel om hun individualiteit te benadrukken. Echter, soms veranderen onze voorkeuren, en wat ooit als een gewenste keuze werd beschouwd, kan nu een bron van ongemak worden. Gelukkig biedt de vooruitgang in de technologie nu oplossingen voor degenen die ervoor kiezen om deze beslissing ongedaan te maken.
Recentelijk volgde Lijsbeth van KIJK op HUID een gespecialiseerde opleiding voor het verwijderen van permanente make-up en/of tatoeages. Centraal in deze opleiding stond de aanschaf van een geavanceerd laserapparaat, ontworpen om kunstmatig ingebracht pigment en natuurlijk melanine effectief te verwijderen. Maar hoe werkt dit proces precies?
Het laserlicht dat wordt gebruikt bij deze behandeling fragmenteert de pigmenten in zeer kleine stukjes, waardoor een groot deel ervan direct wordt afgestoten tijdens de behandeling zelf. Het resterende pigment wordt vervolgens afgestoten door korstvorming en natuurlijke wondgenezing, ofwel opgenomen door het lymfesysteem en uit het lichaam verwijderd. De effectiviteit van de behandeling hangt af van verschillende factoren, waaronder het type pigment, de hoeveelheid pigment en de individuele constitutie van de huid.
Het is interessant om op te merken dat pigmenten die 15 jaar of langer geleden werden gebruikt, meestal ijzeroxide bevatten. Bij wenkbrauwen resulteerde dit vaak in vervaging en een oranje tint. Het is belangrijk op te merken dat deze veranderingen niet te wijten waren aan de vaardigheid van de PMU-specialist, maar eerder aan de kwaliteit van de pigmenten die destijds beschikbaar waren. Gelukkig zijn door de jaren heen, en dankzij nieuwe regelgeving zoals de REACH-wet, pigmenten aanzienlijk verbeterd. Tegenwoordig kunnen we met vertrouwen stellen dat moderne pigmenten hun kleur en kwaliteit veel langer behouden.
Om de reactie van de huid op de behandeling te beoordelen, wordt eerst een testflits uitgevoerd voordat de daadwerkelijke behandeling begint. Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van het type pigment en het huidtype van de persoon. Voor mensen met een gevoelige en dunne huid kan het soms beter zijn om de machine minder krachtig in te stellen om mogelijke huidbeschadigingen te voorkomen.
De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid verschilt van persoon tot persoon en is ook afhankelijk van de locatie waar de laser wordt gebruikt. Desondanks wordt het algemeen omschreven als een warme prikkelende tinteling.
Voordat de behandeling begint, wordt van de cliënt verwacht een informed consent-formulier in te vullen waarin contra-indicaties worden vermeld en de nazorg wordt uitgelegd. Dit zorgt ervoor dat de cliënt volledig op de hoogte is van de procedure en mogelijke risico’s.
Het verwijderen van permanente make-up en tatoeages met behulp van geavanceerde laserapparatuur biedt een effectieve oplossing voor degenen die hun uiterlijk willen veranderen of herstellen. Met de juiste zorg en begeleiding kunnen mensen weer vol vertrouwen in hun huid staan, wetende dat ze controle hebben over hun eigen uiterlijk en expressie.
Het verwijderen van op acrylaat gebaseerde pigmenten met laser kan gevaarlijk zijn. Deze pigmenten kunnen onder de laserstraal smelten en leiden tot inwendige brandwonden (en littekens).
Tegenwoordig maakt de “PIGMENT OFF Remover” het mogelijk om pigmenten in alle kleuren en tinten, effectief en volledig te verwijderen. Zelfs de hardnekkige pigmenten op basis van acrylaat kunnen met “Pigment Off” worden verwijderd.
Geen beschadiging van de haarwortels – Geen schadelijke bestanddelen – Snelle en pijnvrije methode-verwijdert alle kleuren zelfs beige, groen en wit – Bevat geen zuren – Geen littekenvorming